Amerika’daki satış noktalarımız her geçen gün artacak

0
2072

Lineadecor Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Ecemiş ile dergimizin Genel Koordinatörü Engin Güneş çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Sayın Zeynep Ecemiş, dergimizin okurları için kendinizi tanıtabilir misiniz?

2007 yılından beri Lineadecor bünyesinde çalışmaktayım. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevindeyim. Daha önce ise İtalyan bir mutfak firmasında Satış ve Pazarlama Müdürü olarak çalıştım.

Genel müdür yardımcılığı yaptığınız Lineadecor’un tarihçesini anlatabilir misiniz?

1991 yılında Dekor Ahşap olarak faaliyete başladığımız günden beri modüler mutfak sektörünün gelişiminde öncü rol oynamaktayız. Samandıra’da kurulan fabrikamızı, belirlenen hedefler doğrultusunda 2006 yılında Gebze’de son derece modern bir üretim tesisine dönüştürdük. Yıllık üretim kapasitesimiz 25.000 adete ulaştı. Lineadecor mutfakları bugün Gebze’de 30.000 m2 alana sahip üretim tesislerinde, en son teknolojilerle üretilmektedir. Şirketimizde yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlamaktayız.
İlk yurt içi mağazamızı 1997 yılında İstanbul’da, ilk yurtdışı mağazamızı ise 2002 yılında Bulgaristan’da açtık. Lineadecor markası olarak ilk günden beri sektörde öncü olmayı başardık. 2015 yılında ilk defa bir Türk mutfak markası olarak, kalite ve güven anlamına gelen GS Sertifikasına sahip olduk. 2017 yılında Ekonomi Bakanlığımız tarafından sadece dünya markası yolunda ilerleme potansiyeli olan firmalara, ciddi bir denetim sürecinden sonra verilen Turquality programına kabul edildik. Aynı yıl Arge merkezimiz kuruldu. Yurtiçinde bu gelişmeler sağlanırken ihracat tarafında da önemli bir yol kat ettik. 2017 yılında Newyork’ta bir şirket kurarak, bir ofis showroom açtık.

Linedecor’un vizyon ve misyonundan bahsedebilirmisiniz?

Türkiye pazarındaki lider marka konumunu sürdürerek global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Misyonumuz; estetik, fonksiyonel ve kaliteli mutfakları, en uygun fiyata ve en iyi malzeme kalitesi ile üreterek, tüm mutfak kullanıcılarına ulaşmak, mutlak müşteri memnuniyeti yaratmak, iş ortaklarımızla birlikte satış ve satış sonrası kaliteli hizmet vermek.

Pandemi sürecini Lineadecor olarak nasıl geçirdiniz? Sizleri ne kadar etkiledi?

Koronavirüs salgınının mutfak mobilyası sektörüne önemli etkileri oldu. Tüketicilerin risk algısının artmasıyla birlikte harcamalarda ciddi bir azalış yaşandı, mutfak mobilyası ihtiyaçları da ertelendi. Alınan tedbirler gereğince bir süre kapalı olan mağazalarımız da durumdan olumsuz etkilendi.

Ancak şu anda hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımızın sağlığı için tüm tedbirleri alarak mağazalarımızı açtık.

Zaten online kanallarda artış göstermekte olan tüketici satın alma tercihleri pandemi döneminde daha da arttı. Online satın alma alışkanlıkları olmayanlar da artık internetten alışverişe alıştı. Önümüzdeki dönemde bu alışkanlıkların kalıcı olacağına hatta daha da çok artacağına inanıyorum.
Mutfak satışı mağaza ziyareti, ölçü alınması, projelendirme gibi çeşitli aşamalardan oluşan uzun bir süreç. Bu sürecin büyük bir kısmını dijital ortama taşımayı ve reklam harcamalarımızı da yine dijitale kaydırmaya başladık.

Alınan sağlık tedbirleri gereğince mağazalarımızda randevulu çalışma sistemine geçerek çalışma saatlerimizi azalttık. Online projelendirme hizmetimizle müşterilerimiz mağazaya gelmeden ,kendilerinden alınan ölçüye göre projelendirme hizmeti veriliyor. Siparişlerimizin zamanında ve eksiksiz teslim edilebilmesi için üretim birimlerimiz, gerekli tüm önlemler alınarak çalışmaya devam ediyor.

Bildiğimiz kadarıyla Linedecor Dünya’nın sayılı firmalarından biri oldu.. Son durum nedir? Kaç ülkeye ihracat yapıyorsunuz?

Lineadecor mutfakları, Orta ve Yakın Doğu’dan, Avrupa ve Amerika’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinde sayıları her geçen gün artan yetkili satıcılarımız aracılığıyla müşterilerimizle buluşmaktadır.
Yurt içinde 60, yurt dışında ise 14 yetkili satış noktamız bulunmaktadır. Yurt içinde 33 ildeyiz. Yurt dışında ise Amerika, Suudi Arabistan, Irak, Bulgaristan, Kıbrıs, Azerbaycan ve Pakistan’da hizmet veriyoruz.

Lineadecorun önümüzdeki süreçte hedefleri nelerdir?

Türkiye pazarında inşaat sektörünün durgunlaşması ile beraber kurumsal müşterilerimizden daha çok perakende müşterilerimize yönelik çalışmalara başladık. İhracat olarak yatırımlarımızı artırıp, büyümeyi hedefliyoruz.
Amerika’da 10 yılı aşkın bir geçmişimiz var. Önemli toplu iş projelerinde yer aldık. Projeli işlerde gördüğümüz ilgi ve müşterilerimizden aldığımız memnuniyet buradaki büyümeyi tetikledi. Amerika pazarında büyümek ve değerli projelere imza atabilmek amacıyla New York’da Lineadecor USA LLC şirketimizi kurduk. Geçen yıl ofis & showroom açılışımızı gerçekleştirdik. Hedefimiz şu anda Newyork, Florida ve Wisconsin olan satış noktalarımızın sayısını artırmak.

Lineadecor Finans nedir? Bildiğimiz kadarıyla bankaya ihtiyaç duymadan kredi kullandırıyorsunuz. Bu duruma nasıl bir ilgi var?

LineadecorFinans düşük faizle vade imkanı ve çeşitli kolaylıklar sunan Lineadecor’a özel bir kredi sistemi. KoçFinans ile sürdürdüğümüz özel bir proje. Herhangi bir bankaya yönlendirilmeden, tüm işlemleriniz mağazada gerçekleştiriliyor. 8 aya kadar “sıfır” faiz, 24 aya kadar çok avantajlı faiz oranlarıyla taksit imkanı sunuyoruz. Vadesi ve taksitleri esnektir, herhangi bir limit yok. Başvuru bilgileri sisteme girildikten sonra ortalama 20 – 30 dakika içinde kredi sonucu öğreniliyor.
Kredi kartının limitini kullanmak istemeyen müşterilerimiz tarafından özellikle tercih ediliyor. Günümüz şartlarında, farklı ihtiyaçlara uygun ödeme alternatiflerinin olması müşterilerimizi mutlu ediyor.

Firmanızın sık sık kampanyaları da var. Kampanyalarınızı anlatabilir misiniz?

Lineadecor mutfakları, mağazalarımızdaki mutfak uzmanları tarafından kişiye özel olarak tasarlanmakta ve ihtiyaçlara göre farklı yaşam alanları oluşturulmaktadır. Ödeme koşullarında da müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentileri değişmektedir. Bu nedenle her ay yaptığımız özel anlaşmalar ve oluşturduğumuz satış kampanyaları ile müşterilerimizin alım gücünü artırmaya yönelik alternatif çözümler sunuyoruz.

Lineadecor olarak bir çok ödül aldınız. Nasıl bir duygu bu?

Üretim ve malzeme kalitesindeki üstünlük, yaratıcı tasarım anlayışı ve öncü kimliğiyle sektörde fark yaratmaktayız. Bünyemizde sürdürülen AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleriyle dünyadaki gelişmeler yakından takip edilmekte, Türkiye’deki pek çok gelişmeye de öncülük etmekteyiz. Estetik ve modern çizgisi ve farklı tasarımlarıyla modüler mutfağın olanaklarını genişletmek ve mutfakta farklı çözümlerle müşteri beklentilerini karşılayabilmek üzere ürün gamı her geçen gün zenginleştirmekteyiz.

Bugüne kadar girdiğimiz hemen hemen her fuarda stant tasarım ödülleri aldık.
2016 yılında 500 firmanın katıldığı 39. Yapı Fuarında Altın Mıknatıs Stand Tasarım Birincilik Ödülü aldık. Bir önceki yıl da aynı fuarda jüri özel ödülüne layık görülmüştük.

Amerika’da yayınlanan Arch Record’s Dergisi tarafından her yıl düzenlenen, yılın en iyilerinin seçildiği , “Arch Record’s Annual Record Products of the Year” yarışmasında Etna modelimiz yılın en iyi mutfak tasarımı ödülünün sahibi oldu.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğiyle düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri organizasyonunda Etna mutfak tasarımımız ile İyi Tasarım Ödülü’nün sahibi olduk.

32 yıldır 25 ülkede yayınlanan Elle Decoration dergisinin düzenlediği tasarım yarışması EDIDA (Elle Decoration International Design Awards) da Etna modelimizle 2019 yılı Mutfak kategorisi birincisi olduk.

Aldığımız bu ödüller sektördeki liderliğimize güç katıyor. Aldığımız her ödül, bir sonrakini de alabilmek için önemli bir motivasyon sağlıyor.